Апелативната прокуратура във Варна взе на специален надзор досъдебното производство, образувано във връзка с убийството на германец, извършено по особено мъчителен за жертвата начин и с користна цел от двама негови сънародници, съобщиха от обвинението.

Оставиха в ареста обвиняемите за убийството на германец в Добричко

Тъй като разследването се характеризира с фактическа и правна сложност, както и с обществена значимост, по реда на специалния надзор определеният надзорен прокурор от Апелативна прокуратура-Варна ще осъществява методическа и организационна помощ при воденето му.

Целта ще бъде срочното и качественото изпълнение на действията по доказване и документиране на всички факти и обстоятелства по случая. Престъплението е извършено в село Соколово на 20 октомври.

Първоначално досъдебното производство е започнато във връзка с получен сигнал от гражданка на Германия, постоянно пребиваваща в България и живуща в селото, за това, че съпругът ѝ - мъж на 59 години, също немски гражданин, е бил отвлечен.

Жестоко убийство на отвлечен германец в Добричко (ВИДЕО)

Тя дори получила ултимативно писмо с искане за паричен откуп в размер на 100 000 лева, който да бъде събран в следващите 48 часа. Бележката била придружена от биологичен материал и пръстен, принадлежащ на отвлеченото лице.

В резултат на следствените действия за броени часове е разкрито, че се касае за извършено друго умишлено престъпление спрямо 59-годишния съпруг на жената - убийство.

Баща и син на 59 и 23 г. - също германци, са установени като извършители на тежкото деяние. Те са привлечени като обвиняеми и са задържан иза постоянно в ареста.