Те поискали откуп в размер на 100 000 лв.
Състав на Добричкия окръжен съд уважи искания на Окръжна прокуратура-Добрич и определи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо двамата граждани на Германия, привлечени към наказателна отговорност за извършеното от тях убийство на друг немски гражданин по особено мъчителен за жертвата, съобщиха от Апелативна прокуратура-Варна.

Престъплението е извършено в село Соколово на 20 октомври. Първоначално досъдебното производство е започнато във връзка с получен сигнал от гражданка на Германия, постоянно пребиваваща в България и живуща в селото, за това, че съпругът й - мъж на 59 години, също немски гражданин, постоянно пребиваващ в България, бил отвлечен.

Жестоко убийство на отвлечен германец в Добричко (ВИДЕО)

Тя дори получила ултимативно писмо с искане за паричен откуп в размер на 100 000 лева, който да бъде събран в следващите 48 часа. Бележката била придружена от биологичен материал и пръстен, принадлежащ на отвлеченото лице.

В резултат на следствените действия, ръководени от прокурор от Окръжна прокуратура-Добрич и реализирани от служители на ОД на МВР-Добрич, ТД „Национална сигурност“ и сектор „БОП“ в града, за броени часове е разкрито, че се касае за извършено друго умишлено престъпление спрямо 59-годишния съпруг на жената - убийство.

Двама мъже - на 59 и 23 г. - баща и син, също граждани на Германия, са установени като извършители на тежкото деяние и са привлечени като обвиняеми. Те са задържани за 72 часа.

В Добричкия окръжен съд е внесено искане за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“, което бе уважено и двамата обвиняеми остават в ареста. Работата по доказване и документиране на престъплението продължава под ръководството на прокуратурата.