/ IStock
Съдът във Варна наложи присъди по 18 години "лишаване от свобода" на двама мъже и една жена от Русе за грабеж, придружен с тежка телесна повреда, довела до смъртта на чуждестранен гражданин, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Делото срещу тях се гледа при условията на съкратено съдебно следствие. Те признаха всички факти и обстоятелства в обвинителния акт, поясняват от държавното обвинение. След като редуцира с една трета наказанието с оглед на съкратената процедура, съдът постанови тримата да бъдат "лишени от свобода" за 12 години.

Варненец отива на съд заради закана за убийство към четирима мъже

Тялото на 35-годишен австрийски гражданин било открито на 8 август 2020 г. в хотелска стая във Варна, припомнят от прокуратурата. След извършената аутопсия било установено, че смъртта на младия мъж, който следвал в Медицинския университет във Варна, била причинена от предозиране с различни видове наркотични вещества в комбинация с рискови лекарства, които в България се изписват със зелена рецепта.

От вещите на починалия австрийски гражданин липсвали документите му, таблет, телефон и часовник. Разследването на случая довело до установяване съпричастността на двамата мъже и жената към извършеното престъпление.
БТА