Баща и син са привлечени към наказателна отговорност, а поисканият откуп е в размер на 100 000 лв.
Откриха тялото на отвлечен германец в село Соколово, община Балчик.

Ръководителят на Апелативна прокуратура-Варна Владимир Чавдаров разкри на брифинг пред прокуратурата в Добрич повече подбности по случая.

18 години затвор за умишлено убийство в Казанлък

"Баща и син от добричко село ще бъдат привлечени към наказателна отговорност за извършено тежко престъпление - убийство на 59-годишен мъж, предшествано от отвличане. Поискан е бил откуп в размер на 100 000 лв.", съобщи Чавдаров.

Органите на реда са разкрили убийството тази сутрин в процеса на работа по сигнала за отвличане с користна цел. Сигналът е бил подаден от съпругата на убития. Жертвата и предполагемите убиец и помагач са немски граждани, но с жителство в България.

Откриха части от тялото на убитата брокерка в канализацията на Бургас (ВИДЕО)

Мъжът е бил убит по особено мъчителен начин, но на този етап от разследването не се изнасят повече подробности. Криминалното деяние се определя като изключително тежко, кат она 21 октомври е започнато досъдебно производство с оглед отвличане на чуждестранен гражданин.

„Имаме всички данни да мислим, че първоначалната версия за отвличане с цел откуп всъщност е за укриване на това тежкото престъпление“, отбеляза Владимир Чавдаров. Убитият е гражданин на Германия. Уведомено е посолството на тази страна в България.

Предстои на бащата и сина да им бъде повдигнато обвинение за убийство, извършено по особено мъчителен начин с користна цел. По случая работят служители на ГД „Полиция“, ГД „Борба с организираната престъпност“, Териториална дирекция „ДАНС“.

Двойно убийство в Благоевград, задържан е синът на жертвите

Работи се на терен от получаване на сигнала до този момент. Разследват се всички възможни версии, но засега те няма да бъдат оповестявани, тъй като са предмет на събиране на доказателства.

В брифинга взеха участие окръжният прокурор на Добрич Радослав Бухчев, ръководителят на териториалната структура на ДАНС, директорът на ОД на МВР в града старши комисар Явор Колев, началникът на териториалната структура на ГД „Борба с организираната престъпност“-Добрич.

Междувременно Окръжна прокуратура-Добрич привлече двамата обвиняеми към наказателна отговорност и те ще бъдат задържани за 72 часа.
Агенция "Фокус"