Проф.Светла Бъчварова била най-активният депутат от БСП в парламента
Проф.Светла Бъчварова била най-активният депутат от БСП в парламента / Дарик Добрич

4 питания и 109 въпроса е задала на парламентарния контрол народният представител от Добричкия регион проф. Светла Бъчварова. Статистиката на разпуснатото вече Народно събрание я сочи като най-активен участник от БСП - Лява България и девета в „общото класиране” на най-питащите депутати. Данните бяха оповестени от самата нея по време на общинската конференция на БСП-Добрич, която се проведе вчера.

Проф. Бъчварова беше зам.-председател на Комисията по земеделие и храни. Освен въпросите в сферата на земеделието, тя е задала и въпроси към министъра на регионалното развитие с конкретни искания на общини от Добричка област за финансиране на транспортната инфраструктура, към министъра на образованието и др. От парламентарната трибуна проф. Бъчварова има 263 изказвания. Има участие в подготовката на 40 проекта на закони на БСП - Лява България.

Светла Бъчварова е номинирана в няколко общини на областта за нов мандат в Народното събрание.

„Проявихме толерантност към новия кметски екип, но той се характеризира с неустойчивост на решенията и сега нашата позиция е значително по-агресивна” – каза също пред конференцията арх. Емилия Добрева, председател на Комисия по териториално устройство и строителство в местния парламент. „За качеството на пешеходната  зона сме говорили още преди четири години и тогава ни уверяваха, че няма никакъв проблем. Сега тя е в изключително лошо състояние. За реконструкцията й аз не знам откъде ще се вземат средства. В срок до 15 дни в комисията, която оглавявам, изискваме да получим пълна информация за виновниците за състоянието й и за начина, по който общинската администрация смята да я ремонтира” – добави арх. Добрева