Прочистват суха растителност в парка, ще засадят над 2 000 нови дървета и храсти
Прочистват суха растителност в парка, ще засадят над 2 000 нови дървета и храсти / Дарик Добрич, архив

В градски парк "Св.Георги" се извършва прочистване на сухите и опасни дървета, основно тополи, съобщават от община Добрич. В кметството са постъпили множество запитвания от граждани относно дейностите в парка, където се реализира мащабно благоустрояване по европроект на стойност 5 млн.лева.

Прави се санитарно почистване около езерото на саморасла растителност и резитба за подмладяване на храсти; подмяна на тревните площи и изграждане на поливна система, съобщават още от общината. По проекта ще бъдат презатревени около 90 дка, ще бъдат засадени над 200 широколистни и 130 иглолистни дървета, около 2 300 декоративни храсти и многогодишни цветя. Засаждането на декоративна растителност ще продължи и след края на дейностите по проекта през юни догодина, като от есента на 2014 г. за нея ще се грижат от общинското предприятие „Устойчиви дейности и проекти".

В момента двете части на езерото се почистват за последващ основен ремонт и реконструкция. Ще бъде възстановено островчето в първото езеро, както и моста към него. Правят се нови мостове над дерето на река Добричка и на езерото.

Паркът ще бъде обновен - с много места за сядане, изгледни площадки, водна каскада при „Серпентините", сцена за концерти и други изяви, ледена пързалка и екстремен кът, припомнят още от общината и призовават за търпение и толерантност към строителите.