/ Дарик Добрич
До две седмици ще бъде избран изпълнител за ремонта на сградата на бившия хотел „Москва” в центъра на Добрич, съобщи за Дарик Динчер Хаджиев, директор на добричкия клон на Д-БАНК. Собственик на постройката е дъщерно дружество на банката – „Д-ИМОТИ”. Хаджиев допълни, че са били получени около 10 сериозни оферти и изборът на строител е към края си.

Целта е дейностите да започнат през лятото и до края на годината фасадата да бъде готова. „Работата е доста специфична, нужна е строителна фирма с опит, тъй като сградата е паметник на културата и по фасадата има сложни детайли.

Това донякъде ще бави ремонтите”, подчерта Хаджиев и припомни, че изготвеният преди 2 години и съгласуван с Националния институт за недвижимо културно наследство проект е правен по стари, оригинални снимки на 90-годишната сграда.

Има надежда да бъде спасен хотел „Москва“ и други културни паметници в Добрич

След като бъде завършена външната част, през зимните месеци ще може да се работи вътре. Имотът няма да бъде хотел. Ще бъде жилищна сграда с луксозни апартаменти, а на първия етаж ще има офиси и магазини.

Хаджиев заяви, че среща пълно съдействие от страна на общината и че се надява, след десетилетия на разруха превърналата се в свърталище на наркомани сграда да върне стария си облик и да допринесе за по-добрата градска среда.