Преизбраха Мая Димитрова за председател на БСП-Добрич
Преизбраха Мая Димитрова за председател на БСП-Добрич / Дарик Добрич

Социалистите в Добрич преизбраха Мая Димитрова за председател на общинската организация. 83-ма от делегатите на отчетно-изборната партийна конференция гласуваха в нейна подкрепа. Другият кандидат Дарина Господинова получи 6 гласа. Номинирани за председателското място бяха още 4-ма души, които си направиха отвод.

Мая Димитрова е начело на социалистите в Добрич от две години. Тя пое ръководството на градската организация, след като тогавашния председател Владимир Калчев премина в редиците на АБВ. Сега Димитрова е избрана за нов четиригодишен мандат.

Партийната конференция избра и нов 24-членен общински съвет, контролна комисия и 4-ма делегати за предстоящия конгрес на БСП.

Гости на форума бяха зам.-председателят на парламентарната група на БСП Атанас Мерджанов, добричкият депутат проф.Светла Бъчварова и областният лидер Росен Карадимов.

На този етап в страната са проведени над 170 конференции и 50% от избраните председатели са нови, което означава обновяване и подмладяване на партийния ръководен състав, заяви пред журналисти Атанас  Мерджанов.

По думите му въпросът за президентските избори ще бъде актуален за БСП след конгреса през май. Той заяви, че в момента за социалистите е важно изработването на достатъчно убедителна алтернатива срещу сегашната власт. „Обществото е изпълнено с напрежение и ако правителството не се коригира, го чака същата съдба, както в началото на 2013 г. Няма професионална общност, която да е спокойна и доволна от това, което прави правителството”, каза Мерджанов.