/ / iStock/Getty Images
Окръжната прокуратура в Добрич предаде на съд двама младежи на 19 и 20 години. Те са обвинени в грабеж и убийство. За подобно престъпление законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Тялото на жертвата било открито случайно в землището на добричкото село Котленци на 22 септември 2019 година, съобщиха от прокуратурата. Става въпрос за мъж на 41 години от Добрич, обявен за издирване от близките му.

Предадоха на съд мъж, обвинен в убийство на жена си, извършено с особена жестокост

Резултатите от извършената аутопсия показали, че той е бил убит, като са му били нанесени множество прободни рани. Установена била липсата на златни накити, които жертвата носел - златен ланец и няколко гривни с тегло 141,30 грама. Липсвал и мобилният му телефон. 

В хода на разследването по случая се установила съпричастността на двамата млади мъже. Ден преди извършването на престъплението, те се уговорили да се срещнат с по-възрастния си познат, да го изведат извън града, където да го убият, за да вземат златните му накити.

След като извършили престъплението, двамата обвиняеми пристъпили към продажба на отнетите бижута в магазин във Варна. Получената сума разделили помежду си. Предстои делото срещу двамата обвиняеми да бъде насрочено за разглеждане в Добричкия окръжен съд.
nova.bg