Посвещават събития на Левски
Посвещават събития на Левски / Дарик Добрич

Няколко събития ще почетат в Добрич паметта на Апостола на свободата Васил Левски по повод 19 февруари, когато отбелязваме 138 години от гибелта му. В Регионална библиотека "Дора Габе" ще се открие документална изложба "В името на свободата". Акцент тази година в експозицията на Библиотеката е отразяването на живота и делото на Левски и неговата важна роля в националноосвободителните борби на народа ни в периодичния български печат. Изложени са предимно издания, дарени от Мартин Калистров, който е със специално отношение към личността на Апостола и в годините е събрал много материали, свързани с личността му, част от които са юбилейни издания.

Видеопрожекции на филми, посветени на героя се прожектират по заявки от училищата в Младежки център "Захари Стоянов". Сред произведенията са "Песните на Апостола", "Гробът на Левски", "Забравените пътища на Апостола" и "Левски, шопите и Априлската клада".

Утре, 19 февруари, от 11.00 ч. ще се извърши общоградско поклонение на паметника на Васил Левски в Добрич - пред черквата "Св. Георги".