Последно заседание на Общински съвет Добрич за тази година
Последно заседание на Общински съвет Добрич за тази година / Дарик Добрич

Последното си за годината заседание ще проведе Общински съвет Добрич от 9.00 часа. Дневният ред включва 22 точки, сред които одобряване на план-сметката за чистота за 2014 г.; актуализация на Програмата за капиталови разходи; разглеждане на тригодишна бюджетна прогноза за местните дейности и цялостната организация по управлението на общински дълг.

Съветниците ще разгледат изменение и допълнение в Наредбата за определяне размера на местните данъци и ще приемат нова наредба за общинските жилища. Те трябва да дадат одобрение на два документа - окончателния вариант на интегрирaния план за градско възстановяване и развитие на Добрич и на прединвестиционното проучване за устойчив градски транспорт.

Предстои съветниците да приемат програма за развитие на читалищната дейност през 2014 година и да създадат временна комисия за разработване на вътрешни правила за публично-частни партньорства.

Сред докладните има още предложение за прекратяване на концесията на бъчварницата в комплекс "Стария Добрич", искане за осигуряване на допълнителен собствен принос по проект "Бъдеще за Добрич" и даване на разрешение за изработване на няколко ПУП за местност "Гаази баба".