Млади хора от Движение "Възраждане" почистиха паметника на Хан Аспарух
Млади хора от Движение "Възраждане" почистиха паметника на Хан Аспарух / netinfo
В акцията се включиха партийни активисти на Движение "Възраждане" и ГЕРБ
Партийни активисти на Движение "Възраждане" и ГЕРБ почистиха паметника на Хан Аспарух и района наоколо.

Членовете на Движение „Възраждане”- Добрич почистиха вандалските надписи от монумента. Той бе осквернен преди близо половин година.
 
„През всичките тези месеци обаче, въпреки подаваните сигнали, институциите не предприеха действия за отстраняване на драсканиците, част от които бяха изключително вулгарни. Дори и честването на 140-годишнината от Освобождението на България от турско робство, което в Добрич се отбелязва на Мемориалния комплекс, бе проведено в тази обидна за всеки българин обстановка, коментират от Движението.
 
Младите хора от формацията допълват: „Вулгарните драсканици вече ги няма, но дали паметникът ще остане чист и занапред е невъзможно да се каже, тъй като безхаберието, безотговорността и липсата на цел и вяра у подрастващите ги кара да пристъпват доста често към подобни непристойни действия.“
 
Почистването на драсканиците по мемориалния комплекс бе поредната инициатива на „Възраждане”-Добрич за възстановяване и поддържане в добро състояние на паметниците в региона.

Представителите на ПП ГЕРБ почистиха района на паметника на основателя на българската държава. В инициативата се включиха народният представител Даниела Димитрова, председателят на Общинския съвет Иво Пенчев, общинският съветник и административен секретар на областното ръководство на партията Кина Драгнева, членове и симпатизанти на ГЕРБ.

Те почистиха отпадъците в района на монумента. Информирана е сметопочистващата фирма „Еф Си Си България”, която има ангажимента да ги извози.

Предстои общинските съветници от ГЕРБ да подготвят и внесат предложение за по-ефективно противодействие на вандалските прояви.

почистване паметник Добрич
netinfo