акция полиция МВР магистрала Струма
акция полиция МВР магистрала Струма / БТА
В рамките на специализирана полицейска операция на територията на Районно управление на МВР - Каварна са задържани петима души, съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Добрич.

Специализираната полицейска операция се провежда на територията на град Каварна за периода 1 и 2 ноември, казват още от пресцентъра. Планираните дейности са по линия на изборните нарушения, противообществени прояви и наркотични вещества.

В хода на операцията са проверени 105 души, извършени са 83 проверки на моторни превозни средства и са задържани за срок от 24 часа петима души. Съставени е един акт за установяване на административно нарушение, както и 43 фиша. Полицейските органи са съставили 15 акта по чл. 64 и чл.65 от Закона за МВР, се посочва още в съобщението.

Двама от задържаните са мъже, добре известни на полицията. В хода на акцията за проверка е спрян лек автомобил „Дачия“ с пътници двама мъже на 35 и 33 години и е установен пакет със суха тревна маса с тегло 66,30 грама, реагираща на канабис. Двамата са задържани за срок от 24 часа. Материалите по случая са докладвани в прокуратурата. Образувано е досъдебно производство, посочват още от полицията.

Близо 7500 кг дрога са задържани от началото на годината - четири пъти повече спрямо същия период на миналата година, каза в края на месец октомври директорът на Агенция “Митници” Павел Тонев.