Откриха 114 000 кутии нелегални цигари в складове в Добрич
Откриха 114 000 кутии нелегални цигари в складове в Добрич / Дарик Добрич

114 000 кутии нелегални цигари задържаха при специализирана полицейска операция служители на сектори „БОП" от Добрич и Варна, съобщиха на брифинг директорите на областните дирекции на МВР - комисар Стефан Йончев и комисар Тодор Иванов. Безакцизната стока е открита вчера в два склада на територията на град Добрич. Единият от обектите има собственик и служители в него са отворили на полицаите. Другият е бил затворен и за проникването в него са повикани общински служители, поясни комисар Иванов.

Заловените 228 мастербокса са с цигари от непредлагани досега в България марки - "Бохеми" и "Велвет". От надписите по кутиите става ясно, че са предназначени за продажба в безмитни магазини. От полицията не могат да кажат дали има количества, които вече са пласирани на пазара. Според тях цигарите са произведени в специализиран завод на територията на страната, а не в малък нелегален цех.

Откриха 114 000 кутии нелегални цигари в складове в Добрич
netinfo
Стоката е иззета и се намира в складовете на ОД на МВР - Добрич. Според началника на териториално звено "БОП" в града, при стойност 4.50 лв. за кутия, откритото количество е щяло да ощети държавната хазна с 350 000 лева.

В ареста за 24 часа са задържани двама души от Добрич, съобщиха още от полицията. Предполагаемият организатор на дейността е 39-годишен, с инициали Д.Т.Р. и постоянен адрес във Варна. Заловен е и 44-годишен мъж с инициали Г.Х.Т.. И двамата са криминално проявени, предишните им провинения са за същото престъпление, като тарторът има постановено преди 5 години наказание пробация.

Предполага се, че търговията с безакцизни стоки се е извършвала от по-голяма престъпна група, която ще бъде установена тепърва, допълни комисар Иванов. Преди залавянето на двамата мъже, техните действия са били наблюдавани от служителите на "БОП" в продължение на 4-5 месеца, уточни той. Акцията е извършена със съдействието на представители на Районна прокуратура - Добрич, общината и НАП.

Продължават действията по разкриване на всички детайли по случая.