/ Дарик Добрич,архив
Има належаща нужда от ремонт на покрива на микропазар „Градски хали” и на покрива на горната закрита площадка на Централния кооперативен пазар в Добрич, съобщи директорът на „Общински пазари” Калин Рачев. В момента тече ремонт на паркинга на Централния Кооперативен пазар.

В края на седмицата ще бъде подготвена заповедта за отдаване под наем на терени за едрогабаритни стоки – дини и пъпеши, които ще се търгуват  до края на септември  и тикви и зеле, чиято продажба ще е  от началото на септември до края на ноември.

Над 30 са терените за пазар на едрогабаритни стоки, разположени на територията на Добрич, всеки от които е по 5 кв.м. Списъкът с терените е актуализиран и предстои утвърждаването му от главния архитект на града, информира Рачев. Той припомни, че  подаването на заявления за ползването на терени стартира от 18 юни  и ще продължи до края на месеца.

През втората половина на август ще се проведе търг за отдаване под наем на терени и обекти на територията на централния кооперативен пазар и на микропазарите в града.