Осъдиха трима иракчани
Осъдиха трима иракчани / Дарик Добрич
Трима български трафиканти са задържани в Румъния и ще бъдат съдени в Констанца
Условни наказания получиха трима иракски граждани, след като Районен съд - Генерал Тошево одобри споразуменията, постигнати между чужденците, техните защитници и прокуратурата.

Иракчаните, между които една жена,  се признаха за виновни в това, че на 6 юли т.г.  в землището на село Вичево, община Генерал Тошево, в  района на 86-а и 87-а гранични  пирамиди, са излезли през границата на страната без разрешение на надлежните органи на властта и не през определените за това места.

На 6 юли около 1,45 часа в граничната зона е установена групата от трима иракски граждани с две деца. Сайуан Н., Бахшан Х. и Адхам С. заедно с двете малолетни деца са били настанени в бежански център в София, който са напуснали и са решили да преминат границата в района на ГКПП - Кардам и румънския град Негру Вода. При задържането на чужденците е установено, че те са били доведени до границата с автомобил от трафиканти, които са успели да преминат на румънска територията.

Тримата български трафиканти са задържани в Румъния и ще бъдат съдени в Констанца.

За извършеното деяние на тримата иракчани бяха наложени наказания „Лишаване от свобода”  за срок от 8 месеца с 3-годишен изпитателен срок, както и глоби от 200 лева. Чужденците ще платят и сторените по делото разноски.

Постановените съдебни актове са окончателни и влизат в сила веднага.