Окръжен съд Добрич
Окръжен съд Добрич / Дарик Добрич
Между тях има четири жени
Поредни присъди за нелегално преминаване на границата постанови Районният съд в Генерал Тошево. Осем иракски граждани получиха наказания за това, че на 23 декември 2016 г. в землището на село Вичево, община Генерал Тошево, са излезли през границата на страната без разрешение от надлежните органи на властта и не през определените за това места. Нарушителите, между които 4 жени, са били заловени от граничните власти на Румъния и върнати обратно в България. 

За 7 от тях Районният съд постанови наказания от 6 месеца условно лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок, както и глоби от по 100 лева. Единият от иракчаните е извършил престъплението в условията на повторност, за което получи ефективна присъда от 6 месеца и глоба от 200 лева. Той ще изтърпява наказанието си при първоначален строг режим в затворническо заведение от закрит тип.

 Всички наказания бяха наложени, след като Районният съд одобри споразумения, сключени между прокуратурата, чуждите граждани и техните защитници.  Постановените съдебни актове са окончателни и влизат в сила веднага.