/ ThinkStock/Getty Images
Окръжната прокуратура в Добрич предаде на съд 68-годишен мъж, направил опит да убие свой съселянин, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.

Съдът в Добрич остави в ареста двамата обвинени в убийството на 41-годишен добричлия

Тежкото престъпление е извършено в село Дончево, където обвиняемият е поканил в дома си пострадалия. Двамата, в компанията на още един мъж, черпейки се с алкохол, се скарали за цената на предстоящ ремонт в къщата на домакина.

Той се е нахвърлил с юмруци върху съселянина си и после му нанесъл с нож порезни рани, а вече на улицата го удрял с чук по главата и тялото. Обвиняемият се насочил с чука и към случайно преминаващ човек, който се намесил и му казал да спре да удря безпомощния мъж. Сигнал на телефон 112 подала жена, минаваща с автомобил.

Повдигнаха по-тежки обвинения на уличените в убийството на 41-годишния Диян

Пострадалият е бил транспортиран с тежка лицева и черепно-мозъчна травма до болницата "Света Марина" във Варна, където е бил опериран и спасен само благодарение на квалифицираната медицинска помощ.

Той е приведен в затвора с мярка за неотклонение "задържане под стража" и предстои делото срещу него да бъде насрочено в Добричкия окръжен съд.