Общински съвет Каварна предостави помещения за Граничното полицейско управление
Общински съвет Каварна предостави помещения за Граничното полицейско управление / Дарик Добрич

Общински съвет Каварна взе решение да предостави общинска площ за Граничното полицейско управление, което досега действаше в Балчик. Ведомството ще се премести в Каварна. За неговата работа е определена част от сграда, представляваща целия първи етаж на администрацията, с обща площ от 180 кв.м. Тя се дава за ползване безвъзмездно за срок от 10 години на Главна дирекция „Гранична полиция" - МВР, Регионална дирекция - Бургас, съобщават още от община Каварна.

С това решение Граничното полицейско управление Балчик бе изведено от ползваната досега сграда и вече ще функционира в Каварна.

Зоната за отговорност на Регионална дирекция „Гранична полиция" - Бургас включва брегова ивица от Селски дол в района на с. Резово до нос "Сиври бурун" с дължина 412 км, морска граница 378 км, вътрешни морски води 1000 квадранти км. ГКПП пристанище Балчик е специализирано структурно звено на Гранично полицейско управление Балчик за осъществяване на гранични проверки на влизащите и излизащи от страната лица и плавателни средства. Разположено бе на пристанище за обществен транспорт Балчик.