Община Тервел
Община Тервел / Дарик Добрич
Община Тервел спечели четири проекта в рамките на Националната кампания „Чиста околна среда“ на МОСВ.
 
Първият е наречен „Цветен мост” и цели обновяване и почистване на 5 дка зелени площи от парк “Черно море“ и доизграждане на мостово съоръжение с монтаж на парапети и сандъчета за цветя. Проектът е на стойност 10 000 лв.  
 
Останалите три проекта са с финансиране от по 5000 лева и ще подпомогнат детски градини.
 
В ДГ „Детски рай” в с. Зърнево ще бъдат обновени детските съоръжения. Всички деца ще се включат активно в почистването на детският кът и зелените площи, както и в озеленяването, засаждането на нова растителност, стопанисването на детските съоръжения и уреди и последващата грижа за тях и дворното пространство.
 
ДГ 2 „Здравец” в Тервел ще получи 5000 лева за проекта „Да съхраним природата заедно”. Ще се изгради система за събиране и използване на дъждовна вода.  Ще се обновят част от детските съоръжения за игри и с участието на деца и родители ще се засадят цветя в сандъчета и кашпи и ще се оформят зелени площи, където съхранената дъждовна вода ще се използва за напояване на цветята и зелените алеи. 
 
В ДГ 3 „Първи юни” в Тервел ще се почисти дворът и районът около детската градина с участието на децата, родителите им и персонала. Ще се изгради спортен комплекс с детски спортни съоръжения, ще бъдат засадени цветя и храсти в двора на градината.