/ netinfo
Община Тервел е една от 36-те общини в страната и единствена в област Добрич, която получава финансиране по Проект „Красива България‘ през 2019 г. Това стана ясно от обявения на 19.02.2019 г. списък с одобрени проектни предложения, информираха от добруджанското кметство.

Подготвят събития в Тервел, посветени на Левски и националния празник 3 март

Община Тервел е дългогодишен партньор на Проект “Красива България“. За мандат 2015-2019 г. това е пети пореден проект. „Тъй като проектите по тази програма не са с голям бюджет, концепцията, която прилагаме е „надграждане“.Така в сградата на музея през 2016 и 2018 г.бяха изпълнени два поредни проекта, финансирани по тази програма”, коментира зам.-кметът на Тервел Диана Илиева.

Какво планира в бюджет'2019 Община Тервел

С настоящия проект Общината си поставя задача да надгради дейностите по благоустрояване на централна градска част, както и тези за осигуряване на повече възможности за желаещите да участват в самодейните форми на читалището. Стойността на строителството е 183 205 лева. Проектът включва две основни инвестиции - клубна зала в читалището в Тервел и фонтан в прилежащото пространство на читалищната сграда.