/ Община Тервел
В навечерието на 146-годишнината от обесването на Васил Левски, Община Тервел подготви дипляна с едни от най-емблематичните мисли и цитати на българския революционер. Те съдържат вечен смисъл и могат да служат на всички българи за осмисляне особеностите на нашата народопсихология. Дипляната ще бъде адресирана до всички ученици в училищата, децата от предучилищните групи, посетителите на музея и на читалищната библиотека. По този начин в града се прекланят пред паметта и делото на най-големия български герой и пренасят демократичните му идеи и до най-младото поколение.

В Тервел, по случай Националния празник на Република България - 3 март, и 141 години от Освобождението от османско робство, на 28 февруари от 18.00 часа, танцово-поетичен спектакъл ще изнесе Професионален танцов ансамбъл „Мизия“ - Търговище с гл. худ. ръководител Любчо Василев. Входът за събитието е свободен.

В културния афиш за този месец още ученици от гимназиалния етап на обучение в СУ “Йордан Йовков“ с тяхната учителка по литература Росица Стратиева ще изнесат открит урок за историята на театъра. Събитието ще се състои на 15 февруари в общинския музей. На 22 февруари младите театрали от школата ще посетят театралния спектакъл „Криворазбраната цивилизация“, поставен на варненска сцена.

На 21 февруари деца и родители от ДГ № 1 „Детелина“ в Тервел ще имат презентация в платформата eTwinning, в която детското заведение участва. Проявата се нарича "Mлади готвачи" и включва приготвяне на три традиционни салати – от българската, грузинската и хърватската кухня. Това събитие ще е в етнографската зала на музея. Само шест са детските градини в България, отличени със знака eТwinning и ДГ “Детелина“ Тервел е една от тях, припомнят от Общината.