Няма искания за обявяване на неучебни дни в Добричко
Няма искания за обявяване на неучебни дни в Добричко / Дарик Добрич, архив

Всички учебни заведения в област Добрич провеждат нормално занятия, с изключение на някои училища в община Тервел, съобщи за Дарик началникът на Регионалния инспекторат по образование /РИО/ Петър Петров. Във всяко населено място сами решават дали да намалят времетраенето на часовете, уточни той. В град Добрич със заповед от инспектората, до петък включително ще се учи с по-кратки часове.

Само днешният ден е обявен за неучебен в община Тервел, със заповед на кмета Живко Георгиев. Решението на градоначалника не е съгласувано с инспектората, където получиха заповедта следобед. Мотивите, които посочва кметът са "затруднената зимна обстановка и критичните климатични условия", коментира Петров. От утре в общината ще се провеждат занятия във всички училища. Днес отвориха врати за ученици само Професионалната гимназия за техника и облекло "Дочо Михайлов" в Тервел и основното училище в село Зърнево.

Няма подадени до инспектората предложения от директори на учебни заведения в Добричка област за обявяване на предстоящи дни за неучебни, информира още Петър Петров.