/ netinfo
В Младежки център - Добричq продължава работата по второто издание на инициативата „Напиши песен за Коледа“. След приключване на първия етап, в който постъпиха предложения за текст на коледна песен, бе избрано отново стихотворение на младата добричка поетеса Татяна Иванова - десетокласничка от ЕГ „Гео Милев“ и член на Клуба за творческо писане „Литературна къща“ с ръководител Генка Петрова.

Припомняме, че в първото издание на инициативата през 2016 година, по текст на Татяна, се роди песента „Коледно вълшебство сътвори“.

Единадесет текста се борят в конкурса "Напиши песен за Коледа"

Новата коледна песен ще носи името „Нека заедно стоплим света“. Мелодията е вече факт - съчиниха я младежи от Студио за поп-рок певци „Сарандев“ и работата по инициативата навлезе в своя трети етап - създаване на аранжимент, заучаване на песента и реализация на студиен запис.

Стартира второто издание на инициативата "Напиши песен за Коледа" (ВИДЕО)

Дуетът Преслава Тодорова и Петър Стоянов от Студио „Сарандев“ се зае със задачата за кратък период от време да подготви песента за нейното представяне пред добричката публика.

В Младежки център - Добрич се роди и още една коледна песен - „Най-приказното време“. Сътвориха я момичетата от Музикална работилница “12”. Двете новосъздадени песни ще бъдат за пръв път изпълнени по време на коледния концерт на Студио „Сарандев“, който ще се състои на 13 декември.