Най-голямата звезда на Боливуд - фен на вино, произведено в Албена
Най-голямата звезда на Боливуд - фен на вино, произведено в Албена / Twitter

Номинираният 15 пъти за наградата най-добър актьор на Боливуд Шах Рук Хан, пристигна в България за снимките на новия си филм - Dilwale („Човекът с голямото сърце”). Снимките започват в София, а след това екипът на Шах Рук Хан ще се премести в Албена, информираха от курортното селище.

Впечатлен от вкуса и качеството на бялото вино „Гераниум”, което се произвежда единствено от грозде, брано от лозята на Албена - близо до село Кранево, Шах Рук Хан е настоял по време на престоя му в България, той и екипът му да бъдат снабдявани редовно с него, разказаха морските му домакини.

Вината на Албена са произведени от белите сортове грозде – шардоне, совиньон блан, вионие, мускат пти грен,  като при обработката на гроздето са приложени максимално щадящи суровината технологични методи.  Лозичките в масивите на Албена са внесени от Франция. През 2014 добивът от първата реколта бе около 20 тона грозде, от които бяха бутилирани близо 10 хиляди бутилки в бутиковата винарска изба в с. Блъсково, Провадийско.