Наградиха десетте най-добри спортисти и трите най-успешни отбора на Добрич
Наградиха десетте най-добри спортисти и трите най-успешни отбора на Добрич / Дарик Добрич

Най-добрите спортисти и отбори на Добрич за 2010 година бяха наградени днес на традиционната церемония, която се състоя в х-л "Изида". На тържеството присъстваха спортисти, треньори, спортни деятели, журналисти и кметският екип на града. Десетте най-добри състезатели и трите най-успешни отбора получиха купи и статуетки и заедно с техните треньори си разделиха награден фонд от 7000 лева, осигурен от общината.

Спортист №1 - 36-годишният колоездач Красимир Коев сподели пред Дарик, че в близките дни ще се реши дали ще постигне споразумение със спонсорите си и дали дългата му и успешна спортна кариера ще продължи. Той съобщи, че има оферта да се състезава за турски клуб. През 2011 година си желае здраве, а с труд според него може да се постигне всичко. За свой наследник в добричкия клуб Краси посочи деветия в десятката - Ивелин Иванов и заяви, че има възможност да му помогне с контактите си в Португалия, където Коев се е състезавал. На тържеството присъства и личен приятел на Красимир - известният португалски лекоатлет Фернандо Силва, който три пъти е бил най-добър спортист на Португалия, като в два от случаите е изпреварил дори футболната суперзвезда Кристияно Роналдо.

"Вашите постижения се дължат не само на безупречния ви професионализъм и високо спортно майсторство, но и на онзи невероятен бългаски дух, който имате и демонстрирате във всяко състезание", заяви кметът Детелина Николова пред спортистите.