Над  80 участници в  онлайн състезание  за фотография и видео клип
Над 80 участници в онлайн състезание за фотография и видео клип / Висше училище Международен колеж

Над 80 младежи от 6 държави вече са изпратили авторски фотографии и видеоклипове за участие в конкурса за фотография и видео клип, организиран от Международния колеж в Добрич, съобщават от висшето училище.

Международното онлайн състезание за най-добра фотография или видео материал е на тема „Погледът на младежите променя света: устойчиво потребление на естествените и енергийни ресурси".  Състезанието се реализира с финансовата подкрепа на програма „Младежта в действие" на Европейската комисия. В надпреварата могат да участват младежи между 16 и 25 години.

Авторите на четирите най-добри творби ще спечелят безплатно участие в комбинирано онлайн и присъствено професионално обучение по филмово и медийно изкуство, създаване на журналистически репортажи и изграждане на филмови сценарии. Обучението ще бъде проведено от немски експерти в областта на медиите и журналистиката.

За определяне на победителите ще бъде дадена общо средна оценка - 50% от онлайн гласуване на регистриралите се потребители на сайта www.openyouthworld.net и 50% от журито на състезанието. Краят на надпреварата е обявен за 15 март.