/ netinfo
Учениците от СУ ”Димитър Талев” в Добрич вече ползват новия кабинет по обществени науки, който бе открит наскоро. В него се изучават история, география и науките от философския цикъл.

Кабинетът е супермодерен, а проектът е подарен от двама архитекти - Милица Виолинова и  Асен Игнатов. Младите специалисти са правили и други жестове за училището, като през последните 4 години са подарили проекти на стойност хиляди левове за една модерна учебна среда, посочи директорът на СУ „Димитър Талев” Весела Панчева.

Училище "Д. Талев" има нов химн, с който откри учебната година


По думите й учениците се чувстват по различен начин в новия кабинет, те са доволни и щастливи. „Постоянно водим гости да видят новата ни придобивка. Попитах учениците новият кабинет има ли отношение към желанието им да учат повече и получих утвърдителен отговор. Самите учители казват, че децата имат по-голямо желание за подготовка на уроците”, добави Панчева.

Най-впечатляващото нещо в кабинета е таблетът с 84-инчов екран – едно от последните достижения на IT-технологиите. Той дава изображение в 3D формат, а учениците могат в реално време да теглят от интернет материали за визуализация на изучаваните предмети.

Наградиха най-изявените талевци

Едната от стените на помещението представлява светлинно табло, изработено с лазер и изобразяващо картата на света. Столовете в кабинета се превръщат и в маси и по този начин лесно се организира средата в стаята.  

Материалите, използвани за кабинета, са в топ 10 на световните тенденции, казват двамата архитекти, които преди дни са се завърнали от Световно изложение във Венеция.