/ / iStock/Getty Images
За пръв път в СУ “Д. Талев“ откриха учебната година със собствен химн - по стихове на Рада Обрешкова и музика на Зорница Станчева. Гости на тържеството бяха Камелия Койчева - председател на Комисията по образование, наука и младежки дейности към Общински съвет Добрич, майор Генади Генов - заместник-началник на Военно окръжие Добрич, Иван Жечев - краевед и представителна група от Детски градини „Радост“ и „Първи юни“.  Специални гости на откриването на учебната година бяха и партньори по международен проект „Моята Европа, моят живот, моето бъдеще“ от Полша, Португалия, Гърция, Хърватия и Румъния.
 
Училището в село Коларци за първи път в историята си ще има деветокласници

Представител на тазгодишните дванадесетокласници подари на първолаците стилизиран ключ, с който да отворят вратата към познанието. Музикални и танцови изпълнения представиха мажоретния състав към училището и група „Фолклорна въртележка“.

През настоящата учебна година ученици и учители от СУ „Димитър Талев” ще работят по международния проект „Популяризиране на изкуството”, финансиран от европейската програма Еразъм+. Партньори ще им бъдат 5 училища от Португалия, Полша, Словакия, Латвия и Естония.

Проектът има за цел  да мотивира младите хора да използват различните изкуства като начин за себеизразяване и създаване на творческа учебна среда. По друг проект на училището - „Учение, радост, развитие чрез четене“, който е във финалната си фаза, в двора е изградена читалня на открито.
 
През настоящата учебна година талевци ще бъдат зарадвани с нов интерактивен кабинет по обществени науки, който ще посрещне нуждите на съвременните ученици за осъществяване на междупредметни връзки в урочната работа.