/ БГНЕС
Кметът на Добрич Йордан Йорданов връчи актовете за раждане на първите две бебета на Добрич за 2020 година, които са близначки, и ги дари със сребърни монети.

Близначета са първите бебета в Добрич за 2020 година

„Надявам се да им носят много щастие и късмет в живота”, пожела той и отбеляза, че има много символика в тях. Децата са две, и тежат по два килограма. Бебета са заченати чрез "ин витро" процедура.

Родиха се в следобеда на 2 януари в МБАЛ-Добрич с тегло от 2 кг. Лекарите, помогнали за раждането на момиченцата, са д-р Дянкова и д-р Хаджиларски. Майката Виолета Драгнева призна, че носят имената на своите баби - Теодора и Костадинка.

„От 28 години работя тук и за първи път виждам близначета с абсолютно еднакви килограми”, споделя д-р Надя Енчева от отделението по Неонатология. „Бебета са в стабилно състояние, захранени и се държат прилично.

Кметът на Балчик ще дари първото бебе за годината

Нищо не ни е притеснило по отношение на тяхното развитие”, допълни още медицинският специалист. Общото състояние на близначките е задоволително за килограмите им и за гестационната възраст в която са родени.

Кметът Йордан Йорданов изказа благодарност на лекарите от родилното отделение на добричката болница и пожела повече бебета да се родят през 2020 година.
БГНЕС