Младежи от Генерал Тошево помогнаха на бедно семейство
Младежи от Генерал Тошево помогнаха на бедно семейство / община Генерал Тошево

Общинският младежки съвет Генерал Тошево дари с дрехи, играчки и два таблета семейство в нужда от с.Юпер, община Кубрат. Провокирани от репортаж по една от националните медии за състоянието на едно българско семейство в навечерието на коледните и новогодишни празници, младежите решиха да  помогнат, съобщиха от общината в добруджанския град.

По предложение на ръководството на структурата бяха заделени средства от годишния бюджет, с които бяха купени два таблета. Заедно с това сред членовете на младежкия парламент бе инициирана акция за събиране на дрехи и играчки. За по-малко от два дни бяха осигурени дузина комплекти с детски дрехи, които заедно с двата таблета бяха дарени лично на семейството от председателят на Общинския младежки съвет Генерал Тошево Сияна Пламенова и двама от членовете.

Това не е първата подобна инициатива на Младежкия съвет. В традиция се превърнаха благотворителните хепънинги, организирани от младежите, по повод различни социални каузи и обществено значими проблеми.