Изложба на немски художници
Изложба на немски художници / netinfo
В Художествената галерия в Добрич бе открита изложбата „Мисли, моменти, движения” на Дружеството на художниците Бург е. V. – Германия. Инициативата е на Зорница Шьонфелд, която е родена в Добрич. Тя е арт терапевт и психотерапевт. Нейни учители в изкуството са Цветан Манев, Тодор Балев, Янко Атанасов и Павлин Пенев.  
 
Дружеството на художниците "Kunstverein Burg e.V." е основано през 2015 година в Бург, район Дитмаршен, който се намира близо до Хамбург. Сдружението е с нестопанска цел, създадено oт художници и почитатели на изкуството. В момента в него членуват 17 души, чиято цел е да популяризират изкуството в Бург и извън него с идеята то да е разбираемо, достъпно и атрактивно за младите хора.
 
До момента са открити 12 изложби с участието на над 30 художници, с повече от 2000 посетители. Дружеството работи в сътрудничество с регионални институции, като Рехабилитационният център Бухолц и Къщата на чая, Бург.
 
В Добрич художниците от Германия гостуват за пръв път. Експозицията с участието на десет творци ще може да бъде разгледана до 14 август 2017 г.