Министърът на туризма се срещна с бизнеса в Каварна
Министърът на туризма се срещна с бизнеса в Каварна / Община Каварна

Министърът на туризма Николина Ангелкова посети Каварна, където се срещна с представители на бранша и граждани, съобщават от морската община. „Нашият основен проблем е безстопанственият плаж „Каварна-2", за който вече сме депозирали документи в Министерството на туризма, с цел да ни бъде предоставен за стопанисване", заяви кметът на Каварна Нина Ставрева на срещата. Министър Ангелкова съобщи, че днес ще бъдат обявени първите седем процедури за отдаване под наем на плажове, като в това число попада и „Каварна-2".

Основната част от проблемите, които местният туристически бизнес постави, са свързани с лошото състояние на пътната инфраструктура около туристическите обекти и плажовете. Направени бяха и конкретни предложения част от приходите на общините от туристическа такса да бъдат целево инвестирани за инфраструктура и това да бъде законово регламентирано. Сред проблемите бе посочен и шума от заведенията и дискотеките след регламентирания вечерен час.

Нина Ставрева отличи усилията на Община Каварна да се представя на туристически изложения. „Това е първият летен туристически сезон от много години насам, който беше предшестван от активното ни участие на четири туристически борси с любезното съдействие на Министерството на туризма. Надявам се всички тези успешни контакти, направени на изложенията в София, Русия, Румъния и Молдова, да допринесат за популяризирането на нашата община като туристическа дестинация и увеличаване броя на туристите. Да не забравяме, че Каварна е едно от малкото места по българското Черноморие, които запазиха чара на девствената си природа", каза Ставрева. Тя получи поздравления от министъра за усилията за популяризирането на дестинация Каварна на световни изложения, което е изключително важно за създаването на тясно сътрудничество между държави на ниво общини.