Мини Марица - изток дарява вода и ботуши за пострадалите от потопа
Мини Марица - изток дарява вода и ботуши за пострадалите от потопа / Дарик Добрич

„Мини Марица-изток” ЕАД ще осигури 23 хиляди литра вода и 120 чифта гумени ботуши на пострадалите и доброволците в Североизточната част на страната, съобщиха от компанията.  Работници и служители на въгледобивното дружество ще започнат  разтоварването на  15-те  хиляди бутилки вода до определените от координаторите на БЧК Варна места от 8,30 часа на 26 юни . За да се избегне  презареждане с едни и същи материали и недостиг на други, „Мини Марица-изток” ЕАД синхронизира действията си с енергийните дружества  от системата на БЕХ ЕАД.

Гумените ботуши ще бъдат предоставени на доброволци и пострадали от Добрич, които имат по-спешна нужда от тях. Още в понеделник работниците и служителите сами се организираха и осигуриха повече от 35 чифта нови гумени ботуши за пострадалите и доброволците във Варна.

„Мини Марица-изток” ЕАД е в постоянна комуникация с организациите на БЧК във Варна, Добрич и Стара Загора от самото начало на кампанията по осигуряване на подкрепа за пострадалите и при заявена необходимост ще се включи и в следващите дни.