/ СИДП
Над 25 ловци и специалисти по лова от Генерал Тошево взеха участие в третата за региона среща, свързана с африканската чума по свинете и мерките за борба със заболяването, съобщиха от СИДП.  
 
Предприемат строги мерки за недопускане на африканска чума по свинете в Добричка област

Ловците са били информирани за мерките, които трябва да се предприемат, за да се ограничат загубите
, ако чумата дойде в България. Те са заявили, че имат готовност да засилят индивидуалното ловуване на дива свиня и да наблюдават популацията в региона, както и животните, които показват признаци на различни заболявания. Ловците от „Крушари“, както и техните колеги  от Сдружение „Хан Телериг 2010“ и Сдружение „Дружество на ловците и риболовците-Генерал Тошево“, са пожелали да бъдат организирани курсове за подборен отстрел, за да може по-бързо да бъде намален броя на дивите свине, да бъдат изпълнени в по-кратки срокове поставените задачи и да се постигнат по-добри резултати. 
 
Утре от 10.00 часа в залата на СИДП в Шумен ще се състои среща на експерти от СИДП със стопанисващите дивеча в дивечовъдните участъци към Държавните горски стопанства. Подобна среща ще има и във Варна в 14.00 часа, а в 17.30 часа в Балчик е поредното събиране с председатели на ловни дружини, за да се обсъдят мерките за борба сафриканската чума по свинете.