Лесни упражнения, които можем да правим в парка
Лесни упражнения, които можем да правим в парка / Дарик Добрич - архив

Движението ни прави по-способни да се съсредоточаваме, стимулира кръвообращението в организма и така ни поддържа по-млади.

Повече от половината време, през което човек е буден, минава пред компютъра, в превозните средства или пред телевизора. Вследствие от продължително обездвижване или неправилна стойка се появяват изкривявания, дископатия, шипове.

Ново тяло само с едно упражнение за 28 дни (СНИМКИ/ВИДЕО)

Първа стъпка към намаляване на обездвижването е да засечем колко време дневно седим или лежим. След това човек трябва да си постави постижими цели - да става и да се движи за една до три минути на всеки половин час, докато работи, или когато гледа телевизия, да става по време на рекламите.

За да не допуснем болката в кръста и в мускулите на гърба да стане трайна част от ежедневието ни е добре да поддържаме форма със спорт. Специалистите препоръчват практикуването на прости упражнения, които всеки може да изпълнява.

Десетте най-полезни упражнения, които всеки може да прави

Тези упражнения можете да изпълнявате сутрин или вечер вкъщи, в парка и дори през деня в офиса.

Те въздействат благоприятно на междупрешленните дискове, мускулите, ставите и сухожилията. Важно е движенията да са безболезнени и плавни.

Лесни упражнения за стегнати бедра

И да не се оправдаваме, че сме много заети и нямаме време.

И още нещо

Поддържането на балансирана диета, която включва плодове, зеленчуци, необходими протеини, пълнозърнести храни и здравословни мазнини подкрепя всяка форма на упражнения и дава резултати.