Корабният инженер Пламен Станчев подреди живописна изложба в галерията
Корабният инженер Пламен Станчев подреди живописна изложба в галерията / netinfo

В ХГ в Добрич в 17.30 часа ще се открие изложба живопис на Пламен Станчев.Той е роден в Добрич, корабен инженер е, пътувал дълги години с търговския флот. Рисува от дете, в Добрич прави самостоятелна изложба за втори път. Чрез онлайн галерии е продавал свои живописни платна във Венецуела, Русия, Бразилия, Турция, Гърция, Япония. Участвал е в няколко общи изложби във Варна, Кранево и др. Живее от 15 години в село Котленци, където е бил и кмет.

Изложбата включва 47 картини от последните няколко години, както и непоказвани досега творби. Вдъхновение за художника е българската природа, която според него е най-красивата в света. „Причината да покажа в галерията свои картини е, че много хора, даже мои близки, не ме познават в това амплоа и отдавна ме молят да направя такава изложба”, споделя Пламен Станчев.

Той счита за свой духовен наставник художника Янко Атанасов. При откриването на изложбата днес Станчев ще подари на галерията портрет, рисуван от Янко Атанасов през 1958 година, откогато датира и познанството между двамата.