Конкурс - рецитал в Тервел
Конкурс - рецитал в Тервел / община Тервел
Младите хора на община Тервел се включиха активно в организирания за първи път общински конкурс - рецитал, посветен на 170-ата годишнина от рождението на Христо Ботев. Темата на рецитала “Заветите на Ботев“ бе насочен към децата от предучилищните групи и към учениците от първи до дванадесети клас. В състезанието се включиха повече от 90 деца и младежи, които се представиха индивидуално в четири категории според тяхната възраст, както и в композиция от няколко изпълнители.
 
Обявяването на отличените и награждаването ще се състоят на 28 февруари.
 
„Предизвикателството бе еднакво голямо както за учителите, подготвили младите рецитатори, така и за децата и учениците, а също и за организаторите. От една страна да се подготвим всички на ниво, за да се представим по най-добрия начин. От друга страна, вълнението от прочита на Ботевите творби показва колко актуални и безсмъртни остават словата му десетилетия по- късно.
 
Организирайки събитието, ние искахме да покажем на подрастващите, че Христо Ботев не е просто портрет от стената. Той ни е оставил в наследство своите завети - силно да любим и мразим, да обичаме род и родина,  да защитаваме и отстояваме свободата си.  Защото, както казва Ботев, „Само онзи, който е свободен, може да се нарече човек в пълния смисъл на думата“, коментираха организаторите от общината.