Коледна работилница за сурвакници посреща деца в Общинския съвет в Силистра
Коледна работилница за сурвакници посреща деца в Общинския съвет в Силистра / Дарик Добрич, архив

В навечерието на големия християнски празник Рождество Христово, Община Силистра и Общински съвет по наркотични вещества, канят децата на Силистра днес от 14:00 часа на традиционна работилница „Вълшебни сурвачки и коледарски венци". За поредна година домакин на инициативата е Общински съвет Силистра. Малките приложници ще изработват традиционни сурвачки и коледарски венци, с които се кичат калпаците на коледарите на Бъдни вечер.

Участници в творческата работилничка ще бъдат децата от Школите по изобразително и приложно изкуство при Обединен детски комплекс с ръководители Живка Ковачева и Вихрен Иванов, децата от II Б клас на ОУ „Св. св. Кирил и Методий" с класен ръководител Златка Данаилова, децата от II A клас на СУ „Н. Й. Вапцаров" с класен ръководител Марияна Денева, Вокална школа „Мегатон" с художествен ръководител Миглена Илиева, децата от с. Бабук, както и всички желаещи да се включат.

Тази година гост-модератори на събитието са самодейците от НЧ „Дочо Михайлов 1906" с. Бабук, които ще представят народните традиции, свързани с Коледа и Сурваки в село Бабук.

Коледната работилница е част от многообразния празничен афиш на Община Силистра - „Коледна звезда за Силистра 2016"