/ Дарик Добрич
Обръщение към общинските съветници направи кметът на Добрич Йордан Йорданов в началото на редовното заседание на Местния парламент. Септемврийската сесия, която идва след едномесечна ваканция на народните избраници, винаги се провежда по-рано от обичайно, заради тържественото заседание по повод Празника на Добрич - 25 септември.
 
Кметът обоснова обръщението си с началото на есенния политически сезон, който ще бъде и последната година в мандата на местната власт, тъй като през октомври 2019-а предстоят Местни избори.
 
„Трябва да знаем и да ни ръководи истината, че Добрич винаги е имал грамотни, отговорни и работливи граждани. Като поставим техния интелект над всички политически и конюктурни интереси ние ще постигнем повече отколкото са направили тези преди нас.

В този контекст искам да се обърна към Вас независимо от различията, от политическите пристрастия, на които всеки има право. За мен Добрич ще остане най-важен, така както е било досега, защото бързо и популистко се обслужва личен интерес, трудно и бавно се работи, за да се случи нещо добро за целия град. Нека ни води идеята Добрич да стане по-добро и уютно място за живеене. Само по този начин ние ще можем да отговорим на предизвикателствата - да спрем обезлюдяването, ще надделеем над апатията и бездушието.“

В словото си Йорданов напомни, че представителите на различните политически сили са преди всичко граждани на Добрич и както кметът, така и съветниците са получили доверието на добричлии и проблемите на града са техни проблеми, независимо в кой квартал живеят, какви са политическите им интереси.

„Навлизаме в последната година на мандата“, напомни кметът, „това трябва да ни прави по-отговорни, по- ангажирани, по-можещи. Ако през първата година сме се учили, през втората сме търсили верния път, сега е време да го направим. Единствен критерий за нашата работа са конкретни резултати и те се измерват лесно със състоянието на междублоковите пространства, със здравината на плочките, със състоянието на улиците и не на последно място с финансовите загуби на общината.

Трябва да помним, че Добруджа не търпи високомерие. Всички знаем получихме наследство, което не беше от най-приятното, и на което всички заедно плащаме цената. Крайно време е партийните различия да не пречат, а да ни обединят общи цели“, каза още Йорданов.

Накрая той призова в навечерието на 25-ти септември, който символизира Великата победа - Свободата на Добрич, „да се замислим над нашите малки битки, колко нищожни са те в исторически план; колко са безсмислени и най-важното колко много пречат на нашето днес. Да се обединим около решаването на проблемите на Добрич, защото никой не може да се скрие от отговорностите си“.