Кметът Йордан Йорданов и Радосвет Радев
Кметът Йордан Йорданов и Радосвет Радев / Община Добрич
Председателят на Българската стопанска камара Радосвет Радев направи двудневна обиколка на градовете Добрич, Царево, Бургас, Варна, където се срещна с местните кметове и с членове на БСК.

По време на среща с кмета на Добрич Йордан Йорданов бяха обсъдени възможностите за активизиране на сътрудничеството между местната власт и структурите на БСК по места. Градоначалникът представи инвестиционните си планове, както и основните трудности, с които се сблъсква администрацията при тяхната реализация. От страна на БСК бе изразена готовност за сътрудничество съобразно компетенциите и експертизата, които Камарата притежава.

В рамките на срещата са обсъдени възможности за добро сътрудничество за развитието на местния бизнес. От Българската стопанска камара смятат да развиват потенциала си на местно ниво, като Общината застава зад всички добри идеи. Кметът Йордан Йорданов е изразил становище за съвместни действия не само за обособяване, а и за изграждане на индустриални зони, за да може малкия и среден бизнес да се развива. "Бизнесът в Добрич трябва да има не само физическо място за работа, но и да има възможност по-често за срещи и обмяна на опит", посочва Йорданов.