Кметът Детелина Николова и ансамбъл Добруджа празнуват 3 март в Швейцария
Кметът Детелина Николова и ансамбъл Добруджа празнуват 3 март в Швейцария / Община Добрич - архив

Кметът на Добрич Детелина Николова отбелязва националния празник 3 март в Берн, Швейцария заедно с българската общност там, информираха от общината. Поканата за участие е изпратена от посланика на България в Швейцария Меглена Плугчиева. В тържествата се включва и ПФА "Добруджа" с главен художествен ръководител Стоян Господинов.Част от средствата за пътуването на ансамбъл "Добруджа" са осигурени от спонсори.

В програмата на Николова е предвидена среща с кмета на Шафхаузен Томас Фойрер и с почетния граждани на Добрич за 2013 г. Барбара Геринг. Фолклорният ансамбъл ще представи добруджански и български танци пред публиката на дългогодишния партньорски град на Добрич Шафхаузен. По повод 1 март кметът ще подари на всички приятели и партньори българска мартеница с пожелание за здраве и късмет.

Навръх националния празник на България - 3 март в посолството на страната ни ще се състои официален прием. За коктейла добричката делегация ще занесе българско сирене, добруджанска луканка, орехи и вино.