Изложбите през седмицата
Изложбите през седмицата / Дарик Добрич

Добричлии ще могат и през тази августовска седмица да видят интригуващи експозиции в Добрич и Балчик.

От общината припомнят, че гостуващата изложба „В света на минералите” на Регионален исторически музей – Варна може да се разгледа в залата за временни изложби в музея в Градски парк „Св. Георги”.

Регионален исторически музей - Добрич гостува на Културен център „Двореца” с изложбата „Морски пейзажи” на художника Петър Дачев.

Ценителите на изобразителното изкуство могат да видят експозицията „Майстори на българската живопис” от колекцията на  Националната художествена галерия  /музей на българското изобразително изкуство/, която е подредена в Художествената галерия в Добрич. Инициатори на събитието са НХГ, Министерство на културата, ХГ – Добрич, със съдействието на община Добрич.

 

Регионалната библиотека «Дора Габе» кани на изложба - рисунки «Моят детски свят»  на ученици от Творческата школа по изобразително изкуство «Надежда» при ХГ „Св. Св. Кирил и Методий” с ръководител Валерия Иванова. Пак в библиотеката е изложбата с рисунки  от пленер Арбанаси `2012 на Ателието по изобразително изкуство  „Стела и Дара” към ОМЦ „Захари Стоянов”, както и експозицията на библиотечни документи „В твоя живот, в твоята среда – няма място за наркотици”.