Изграждат фабрика за преработка на рапани в Каварна
Изграждат фабрика за преработка на рапани в Каварна / kavarna.bg

Започна изграждането на фабрика за преработка на рапани в Каварна. Тя се намира в ромския квартал „Хаджи Димитър" в града и ще заема площ от 576 кв.метра. Предприятието е на варненската фирма „Електа 03" ООД. Общият размер на инвестицията е 1.5 млн.лева, като 440 061 хил.лева са съфинансиране по проект одобрен от Местна инициативна рибарска група „Шабла - Каварна - Балчик" по ОП „Рибарство"

Първата копка на фабриката бе направена в присъствието на Любов Георгиева - управител на фирмата, Атанас Чолаков - началник отдел „Рибарство и контрол" Добрич, Цонко Цонев - кмет на община Каварна, представители на общинска администрация, Теодора Георгиева - координатор на МИРГ „Шабла - Каварна - Балчик" и Николай Урумов.

Проектът ще отвори 157 работни места, информират от общината. Основните работници ще бъдат наети от Бюрото по труда и от свободния пазар в Каварна. Плановете на инвеститора са до три месеца фабриката да заработи с пълен капацитет. По индикатор разкриване на работни места, това е най-големият проект по ОП "Рибарство", посочват от общината.

Изграждат фабрика за преработка на рапани в Каварна
netinfo