Изборният ден приключи в Силистренска област с 54,77% активност на президентския вот и 42,29% на референдума
Изборният ден приключи в Силистренска област с 54,77% активност на президентския вот и 42,29% на референдума / Дарик Добрич

Във всички 225 секции на територията на област Силистра изборният ден е приключил в 20:00 часа, съобщиха от Раойонната избирателна комисия. Пред избирателните секции няма чакащи граждани, увериха от там. Избирателната активност в изборите за президент и вицепрезидент е 54.77 на сто, а за участие в националния референдум – 42.29 на сто.

Районната избирателна комисия е наложила на членовете на две секционни избирателни комисии административни наказания. По единия от случаите прокуратурата извършва проверка.

От Областната дирекция на МВР съобщават, че в края на изборния ден обстановката в Силистренска област остава спокойна, няма сигнали за инциденти и нарушения на обществения ред.Полицейски служители осигуряват охраната при транспортирането на изборните материали от секционните избирателни комисии до РИК в Силистра.

В звената “Български документи за самоличност” в Силистра, Тутракан и Дулово от 1 ноември до 19.00 часа днес са издадени общо 33 удостоверения за гласуване на граждани, които не притежават валидни лични документи.