Има подобрение на пътната обстановка и електроснабдяването в Силистренско
Има подобрение на пътната обстановка и електроснабдяването в Силистренско / DarikNews.bg, архив

Изцяло проходимо е пътното направление Силистра – Русе, друго е частично отворено – от Силистра за Шумен, но само до границата със село Загориче, информират от  ОПУ Силистра. Проходимостта е при зимни условия за леки автомобили, в състояние на стеснения на пътните платна.

Възможно е движение по пътищата в различни райони на областта: до село Старо село в посока Кубрат, от Алфатар за Алеково и от Алфатар за Войново до разклона за Кайнарджа; Зебил – Конево, Окорш – Паисиево – Главиница, Силистра – Богорово. На помощ на добруджанските екипи от утре идват три роторни снегорина от други области на страната, включително от Южна България.

Подобрение има на картината с електроснабдяването и респективно с водоподаването там, където е зависимо от електричеството, като информацията е от дежурните в общините. Най-трудно продължава да бъде в община Дулово, където екипите работят по отстраняване на повреди в няколко села. В община Главиница без ток са селата Стефан Караджа, Осен и Бащино; в община Кайнарджа – село Краново; в община Тутракан – селата Търновци и Антимово; в община Алфатар – село Кутловица, като в село Чуковец няма вода; в община Силистра без ток е село Българка.