Генерал Тошево бе домакин за 21-ви път на Добруджанския фолклорен събор "Богородица"
Генерал Тошево бе домакин за 21-ви път на Добруджанския фолклорен събор "Богородица" / Община Ген. Тошево
Генерал Тошево бе домакин на XXI-я Добруджански фолклорен събор „Богородица“. И през тази година музикалната проява премина при огромен интерес, като в нея се включиха над 50 състава и близо 60 индивидуални изпълнители от областите Варна, Шумен, Силистра и Добрич. Специални гости на събитието бяха и децата от Фолклорен танцов ансамбъл „Албещи“ от Румъния.
Генерал Тошево бе домакин за 21-ви път на Добруджанския фолклорен събор "Богородица"
Община Ген. Тошево

На концертната сцена до паметника на Апостола на Свободата – Васил Левски, самодейците представиха богата палитра от автентичен добруджански фолклор. През годините съборът се е утвърдил като най-мащабното събитие от културния календар на Община Генерал Тошево и вече две десетилетия създава мост между поколенията, като стимулира интереса на младите към българското народно творчество и традиции, подчертават от добруджанското кметство.

Най-малкият участник в тазгодишното издание на музикалния форум бе едва на три години. По традиция съборът се откри с водосвет за здраве, отслужен от отец Тодор, след което първи на сцената излязоха дамите от вокална група „Кардамки“ – село Кардам, последвани от Мъжката певческа група в същото село. Кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров поздрави участниците и гостите и пожела на всички да пазят в себе си великия български дух, устоял през вековете благодарение на фолклорното богатство и ценностите на родното ни творчество.