/ ОДМВР - Силистра
Село Срацимир бе домакин на поредна проява в рамките на информационната кампания по противодействие на телефонните измами, която полицията стартира през април т.г. На срещата са присъствали кметът на селото Георги Костадинов и началникът на РУ-Силистра главен инспектор Траян Петров, информират от ОД на МВР.

Тутракански полицаи задържаха мъж, предложил им подкуп

Инспектор Ивайло Димов от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ е запознал събралите се възрастни хора с механизма, по който се извършват измамите, най-актуалните сценарии, поведението и похватите на извършителите. Той подробно е разяснил как трябва да се реагира в случай на обаждане с искане на пари и е препоръчал задължително да се търси връзка с близките или с полицията при всяка съмнителна ситуация.

Наред с информационната кампания, продължава работата на мобилните екипи на ОД на МВР-Силистра по противодействие на битовата престъпност и опазването на обществения ред в малките и отдалечените населени места, информират още от дирекцията.

В тях са включени служители на секторите „Противодействие на криминалната престъпност“, „Противодействие на икономическата престъпност“ и „Пътна полиция“, които всеки месец по график провеждат срещи по въпроси на сигурността с представители на местната власт и жителите на селата в цялата област.

Задържаха двама извършители на грабеж в Силистренско

От старта на инициативата през месец септември м.г. досега са проведени над 250 такива срещи
. Всеки получен сигнал се подлага на анализ, за да се набележат мерки за адекватно и бързо решаване на всеки конкретен проблем, подчертават от полицията.

63-годишна жена загина при катастрофа по пътя Силистра-Русе

Същевременно в отдалечените райони продължава провеждането на специализирани полицейски операции по предотвратяване, пресичане и разкриване на престъпни посегателства, опазване на селскостопанската продукция и контрол на пътното движение. Създадена е организация за разтеглено работно време, включително и през тъмната част на денонощието.