Техниката за зимно поддържане
Техниката за зимно поддържане / Областна администрация Добрич
В други общини има техника в неизправност, липсват водачи
Комисия от Областна администрация извърши проверка на техниката за зимно поддържане, обслужваща област Добрич. В изводите им се посочва, че фирмата, подписала договор за зимно поддържане на републиканската пътна мрежа, по документи разполага с достатъчно техника, водачи и инертни материали. Няма дублиране на хора и машини.

Отбелязва се, че по време на проверката по-голямата част от техниката все още не е разположена в определените опорни пунктове, защото е на обекти.

В Добричко все още две от общините не са сключили договори за зимно поддържане, но се очаква до две седмици да бъдат подписани. Установено, че в останалите общини на места има техника, която не е преминала технически прегледи, няма сключени застраховки, няма достатъчно водачи, дори има машини със свалена регистрация.

От фирмите-изпълнители са дали уверение, че установените при проверката нередности ще бъдат отстранени в най-кратки срокове.

Констатациите на Комисията са, че при отстраняване в срок на констатираните слабости и подписване на договори за зимно поддържане от всички общини, област Добрич има готовност за справяне с възникнали задачи при работа в усложнена зимна обстановка през сезон 2017/2018 г.