С 15 машини ще чистят Добрич тази зима
С 15 машини ще чистят Добрич тази зима / Дарик Добрич, архив
С 15 машини ще чистят Добрич тази зима
57349
С 15 машини ще чистят Добрич тази зима
  • С 15 машини ще чистят Добрич тази зима

Добре върви подготовката за зимния сезон в община Добрич, съобщи зам.-кметът арх. Пламен Ганчев. Както и миналата година е договорено с изпълнителя на зимната поддръжка - "А.С.А. България", да се почистват интензивно по време на валеж трасетата на градския транспорт и булевардите. Улици от първа група се обработват до 36 часа след спиране на снега, поетапно останалите - до 72 часа. Ще се работи с 5 машини по интензивния трафик и с 10 - за второстепенния, оборудвани с по-тесни гребла за малките улици.

Проверка е показала, че в складовете на А.С.А. има вече осигурени 850 тона сол, 450 тона пясък и 7 кубически метра магнезиево-солни смеси, които се ползват от няколко години за усилено разтопяване на снега, където е нужно, поясни Ганчев. Той смята, че подготовката върви добре.

Нов момент от нея са писмата, които вече се разпращат от община Добрич, освен до организации и фирми, и до домоуправителите - със задължаване да се почистват прилежащите тротоари и дворове. Общината разполага с малки машини за прокарване на пътеки, поясни Ганчев, но подчерта, че е непосилно да се почисти снега с тях по тротоарите в целия град.

Чуйте повече за зимната поддръжка - в аудиофайла.